Домой Прочие новости Diablo Immortal не буде запущена в Нідерландах і Бельгії через лутбокси

Diablo Immortal не буде запущена в Нідерландах і Бельгії через лутбокси

756
0

Diablo Immortal, довгоочікувана відеогра, яка виходить у четвер, здається, не буде запущена в двох юрисдикціях. Згідно з повідомленнями, гра спочатку не буде доступна в Бельгії та Нідерландах, оскільки містить лутбокси. Є надія, що в якийсь момент в майбутньому гра зможе вийти в цих країнах без елементів лутбоксів.

Лутбокси-це поширена функція у відеоіграх, яка дає гравцям можливість придбати внутрішньоігрові предмети. Проблема з лутбоксами полягає в тому, що в багатьох регіонах, наприклад, в онлайн казино України вони вважаються схожі на азартні ігри, так як в них те, що з’являється в коробках, рандомізується, грунтуючись на заданих ймовірностях для різних типів предметів. Дуже часто люди можуть використовувати реальні гроші, щоб придбати ці коробки з лутом.

Diablo Immortal не буде запущена в Нідерландах і Бельгії через лутбоксиВ порушення законів про азартні ігри

Менеджер по роботі з спільнотою компанії Activision Blizzard, розробника гри, підтвердив, що Diablo Immortal не буде доступна в двох країнах у зв’язку з «поточними умовами роботи» в цих регіонах. Ці умови пов’язані з відповідними законами Про азартні ігри в Бельгії та Нідерландах.

В обох країнах діють суворі закони щодо відеоігор, що пропонують лутбокси.

Спочатку Diablo Immortal повинна була бути запущена в цих двох країнах, але в підсумку бета-версія гри була видалена. В обох країнах діють суворі закони щодо відеоігор, що пропонують лутбокси, що призвело до того, що такі великі компанії, як Konami і Electronic Arts (EA), видалили ігри з цих ринків. В одному випадку EA була оштрафована на 10 млн євро (10,7 млн дол. США) в Нідерландах в 2018 році за лутбокси в популярній футбольній грі FIFA. Штраф був скасований раніше в 2022 році.

Diablo Immortal не буде запущена в Нідерландах і Бельгії через лутбокси

Цільовий ринок

Початковим цільовим ринком, коли Diablo Immortal ще перебувала в розробці, була Азія, де діють більш м’які правила щодо лутбоксів, ніж в Європі. Ці функції є основною частиною більшості популярних ігор в цьому регіоні.

Diablo Immortal, частина довгограючої серії Diablo, являє собою масову багатокористувацьку рольову онлайн-гру (MMORPG) free-To-play, в основному для мобільних пристроїв.

Поки неясно, як саме будуть виглядати елементи лутбокса в майбутній грі. Blizzard-одна з останніх, що залишилися великих компаній з виробництва відеоігор, яка продовжує приділяти велику увагу продажам лутбоксів в західному світі.